July 18th 2018

Toner vs. Essence – Hvad er forskellen?

IMG_1290-1


Toner og Essence, hvad er gør det godt for? Hvad er forskellen? Og er det nødvendigt at inkludere det i sin hudpleje rutine? Det er blevet nogle af de helt store spørgsmål – for the beauty world er hele tiden i konstant udvikling og jeg forstår godt hvorfor mange er skrup forvirret! Så i dag vil jeg dele min viden med jer og forklare lidt om, hvad en toner og en essence egentlig gør godt for.

Så lad os starte med at snakke om en toner, for det er nemlig det første step efter rens. Det er ligemeget hvem du er, om du er olieret, kombineret, tør, sensitiv, dehydreret – girl and boy, you gotta tone!  Når du går ind og renser din hud, vil de fleste renseprodukter efterlade et fint lag, af overskydende cleanser og nej, det er ikke nok bare at vaske ansigtet en ekstra gang. Det er faktisk næsten lige så dårligt for huden, som at sove med makeup på, for din hud kan ikke ånde. En toner går ind og fjerner alt det overskydende, samt støv og forurening. Hvis du har prøvet at tone, så har du nok også opdaget, at der var en masse snavs tilovers på din vatrondel. Yikes! En lille fact med på vejen, er at forurening faktisk også er en af de helt store grunde til, at vores hud forældes tidligere, end vores forfædre.

En toner går samtidig også ind og balancerer din hud’s PH level – og hvad er PH level, tænker du måske? Det er faktisk roden til, alt hvad der kan være “galt”, ved din hud. Overproducering af olier – eller lav producering af olier, betændelsestilstande, acne, tidlige rynker – you name it! Ligesom vores sindtilstand skal være balanceret, så skal huden også. Der kan være mange grunde til vores PH level ikke er balanceret, det handler både om produkterne vi bruger, såvel som maden vi indtager. En lille hjælpende hånd, er hvert fald at inkludere en toner i rutinen, som selvfølgelig er i overensstemmelse med din hudtype, hvis du ikke allerede har gjort det – og specielt, hvis man bruger en cleanser, der ikke er mild mod huden.


Smiley face

Nogle af mine favorit tonere er Weleda’s Refining Toner, som jeg selv har brugt i flere år. Den blødgør og udglatter huden, er ekstrem opfriskende – jeg elsker at bruge den om morgnen! Den er porereducerende og også økologisk og vegansk. Son & Park’s Beauty Water, en cult favorit! Den fjerner overskydende makeup, er mildt eksfolierende og indeholder rosenvand, som fugter og beroligere huden. Og så går man heller ikke galt i byen, med den helt klassiske Lancôme Tonique Confort, som er en silkeblød og fugtgivende toner, som med honning og mandelekstrakt er mildt rensende og efterlader huden behagelig blød. Virkelig lækker til en tør og sensitiv hud – og så er den flot og lyserød. Biotherm laver exceptionelle gode tonere i en super budget venlig prisklasse, min favorit, er deres Biosource Toner til tør hud. Den renser i dybden og fjerner skidt, som en cleanser ikke kan. Er exfolierende og fjerner død hud og er ekstrem forfriskende. En anden klassiker er er selvfølgelig Pixi’s glow tonic, som indeholder Glycolic Acid der også exfoliere, Aloe Vera som beroligerer og hydrerer, den siges at hjælpe på porer, bidrager til en lysere og mere radiant complexion og er alkohol fri.


Smiley faceI får også lige en ekstra fact med på vejen! I har nok stødt på ordet “lotion” og undret jer over, hvad det nu er – det gjorde jeg hvert fald selv! Hudpleje verden som i forvejen har været complex, for det almindelige menneske, er blevet endnu mere complex. Jeg synes det er vigtigt, at tage alle ny “opfindelser” og nyheder med en skeptisk tilgang. For i sidste ende, har man ikke brug for alle 400 steps. Det er ekstremt individuelt, hvad der passer ens behov. Nå, men lotion you ask – det er faktisk en japansk opfindelse, som så efterfølgende er blevet omfavnet af franskmænd og er derfor også er brugt meget i fransk hudpleje. Det er ikke andet, end en hydrerende toner – og ekstrem lækker, hvis man har en irriteret hudtype, for de er ikke alt for hårde mod huden, som mange klassiske tonere har en tendens til at være. Jeg bruger selv Lancôme’s Rose Lotion fra deres Absolue serie, it’s ah-maaaazing! Jeg elsker også Armani’s Soft Peeling Lotion fra Prima serien, som de kalder for en “Serum Lotion” – fordi den fugtgiver som en Serum og samtidig giver den en organisk peel og fjerner forsigtigt døde hudceller, samt opstrammer porer og opfrisker huden.


Og hvad fanden er en essence så? Det er en mellem ting af en Toner og en Serum og I bliver nok ikke overrasket, når jeg siger at det er en koreansk opfindelse. De kommer altid, med de vilde og nytænkende koncepter! Essencen er det mest essentielle i en koreansk hudpleje rutine og blev skabt, fordi at asiatiske kvinder har en tyndere fugtbarriere, end i vestlandende. Så man kan sammenligne det med, en meget tør og dehydreret hudtype. Når det er sagt, så kan (og skal) en olieret hudtype også bruge en essence, da alle hudtyper kan være dehydreret – det handler bare om at finde den der udfylder din tjekliste.

Du bruger din essence, efter du har tonet og fokuspunktet hos en essence, er give din hud massere af hydrering – så hvis du har dehydreret hud, vil den være din bedste ven. De er typisk fyldt med massere af vitaminer og antioxidanter og er derfor også fantastisk som anti-age. Så hvis man er 20+ og så småt gerne vil begynde at forbygge rynker, kan en essence være et rigtig godt sted at starte. En ekstra bonus er, at den også hjælper din creme, med at absorbere bedre og derfor “forstyrker” cremens potentiale. Når du skal finde en essence, så gå efter den mere vandet formular, for i nogle tilfælde, er der en lidt sløret linje mellem en essence og en serum – en essence skal ikke have en for tyk konsistens.


Smiley face

 Benton; Snail Bee High Content Essence – er en exceptionel essens, som er inspireret af botaniske ekstrakter og indeholder blandt andet filtrat fra snegleslim og bigift. Jeg cringer altid lidt ved bigift, jeg fucking hader bier. Den efterlader huden dejlig blød og er også forebyggende mod fine linjer og rynker. Den har været med til at udjævne min hudtone og er også god mod urenheder. Benton’s essence er også en bestseller i Korea, you can’t go wrong with it. Cosrx, som også er et koreansk mærke, har også lavet en del essencer, så der er noget for alle og enhver. Min favorit er deres Hyaluronic Hydra Power Essence, fordi den er helt simpel med hvad den gør. Den er hydrerende og fugtgivende, også i de dybere hudlag og efterlader huden baby blød.  Biotherm har også deres bud, som er en Life Plankton Essence. Den har regenerative egenskaber, takket være deres Life Plankton, som indeholder 35 forskellige vitaminer og mineraler, som er beroligende og fugtgivende. Blandt andet indeholder Life Plankton alger fra de thermalske kilder i Frankrig, som er Biotherm’s helt store koncept. På længere sigt hjælper den på din huds over all udseende og udstråling.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *