Yves Saint Laurent Libre EDP

Hvis I kender mig godt, så ved I at jeg har en stor kærlighed til luksuriøse Haute Couture dufte. Det er en af, mine helt store passioner. Det sker sjældent, at jeg bliver fanget af en klassisk high end duft. But there’s a new girl in town! YSL har nemlig lige lanceret deres hidtil bedste duft lancering, hvis du spørg mig. Den er så god, at jeg simpelthen bliver nød til at dele den med jer. I har måske set larmen, der har forgået på Instagram, men hvis ikke så lad mig introducerer jer -mine damer og herre, til Libre Eau De Parfum.

Mine kollegaer og jeg, vi kiggede på hinanden med øjne så store som te kopper, da vi først prøvede Libre på. Jeg tror ikke nogen af os, havde forventet en duft i den kalibrere. Så delikat og undespillet, men alligevel ekstrem karakteristisk og forførende. Den kan sammenlignes med dufte som J’adore af Christian Dior og Coco Mademoiselle af Chanel, to dufte som var nogle af mine absolut favorit dufte i mine teenage år. Det er nok også en af grundende til, at Libre vækker noget helt specielt inde i mig.

Yves Saint Laurent var specielt kendt for, at lege med de de store kontraster fra det maskuline og det feminine. Som et eksempel, var det Yves som skabte det første Tuxedo til kvinder, en trend der stadigvæk sætter stor præg på modebilledet i dag. I Libre, har de virkelig ladet sig inspirere meget af Yves identitet. Helt fra flakonen, til juicen. Eksempelvis med ingredienser som den feminine Orange Blomst Absolu fra Morocco, som var Yves’s afslapningsdestination, og den maskuline Lavendel Absolu fra Paris, Yves’s største kærlighed. En af mine yndlingsting ved Libre, er også den bløde bund af Hvid Musk og Vanilje. To af mine absolut favorit bund noter, til en parfume. Vaniljen giver duften sødme og feminitet, mens hvid musk bidrager til den perfekte pudret “skin like” fornemmelse. Flakonen er også deres hidtil smukkeste - og hvad jeg virkelig elsker, er at den er svøbt, i det klassiske YSL cassandre logo. Personligt så ser jeg Libre, som en stor hyldest til Yves og hans eftermæle.

Den har endnu ikke ramt butikkerne, men er sat til at lanceres til September. Jeg skal hvert fald nok opdatere på instagram, når vi har fået den inde hos Magasin på Kongens Nytorv. Glæd jer!