How to Master: The Red Lip

032AD6E3-8D00-468B-9CB7-62A87569F669.jpg

En rød læbe er noget af det mest klassiske indenfor makeup, men alligevel møder jeg så mange kvinder, som er skræmt væk af den forførende farve. De føler simpelthen ikke, at det ser pænt ud på dem og måske er du der læser med, den type kvinde. Men lad mig understrege noget, jeg har endnu ikke mødt en, som ikke er hamrende lækker med en knald rød læbe. Jeg tror i sidste ende, at det der gør at kvinder ikke føler de kan bære en rød læbe, mere handler om, at de bliver taget ud af deres komfortable zone. Men lige så snart du føler dig komfortabel med din røde læbe, så lover jeg dig at du vil føle dig uovervindelig!

Hvis man virkelig har svært ved, at få taget sig sammen til at bære sin røde læbestift - den man købte et par år tilbage, fordi det jo er en klassiker, men som man alligevel aldrig får taget frem, så kan man altid starte lidt mere roligt. En rød læbefarve, kan komme i alle slags teksturer og nuancer. En lip gloss eller lacquer, eller en farvet balm - de er mere dæmpet og “not so in your face” og er en roligere måde man kan eksperimentere med farver på.

8547147D-4BB2-461A-BCD1-7705D3208E14.jpg

Tips & Tricks

1. Når du lægger en rød farve på læberne, vil det automatisk gå ind fremhæve alt rødmen i din hud. Det er for de fleste altid rundt om næsen, på hagen og på kinderne. Det er derfor utrolig vigtigt at du først og fremmest går ind og arbejder på at perfekte din base, og udjævner rødmen i din hud inden du påfører din røde læbe. Dit resultat vil efterfølgende, blive langt mere professionelt og poleret. Når jeg bærer en rød læbe, er det også et must have for mig, at jeg altid har en concealer med i tasken, så jeg i løbet af dagen kan touch up, hvis rødmen titter frem.


2. Sørg for at dine læber er fugtgivet og bløde, for med en rød læbe er det læberne som er i fokus og de skal helst se så kysseklare ud som muligt. Det er en rigtig god idé, at bruge en lip scrub aftnen forinden og hvis man er ekstra god, så tager man også en læbemaske på inden man går i seng. Bløde og fugtgivet læber, styrker også holdbarheden på en læbestift, det hjælper så læbestiften ikke bløder og så undgår du også at din læbestift sidder i flager.


3. At finde den perfekte røde farve, kan godt være utrolig svært, specielt med alle de forskellige nuancer der findes fra de forskellige mærker. Et trick hvis du er nybegynder, er altid at satse efter en neutral undertone, fordi det passer til alle. Armani har eksempelvis skabt den perfekte neutrale røde farve, nr. 400 - perfekt, fordi den passer til alle undertoner. Men ellers handler det utrolig meget om, at gå efter din undertone. En kold rød er altid komplimenterende til en kold undertone og en varm rød er altid komplimenterende til en varm undertone, simple as that.


4. Når du skal påføre den perfekte røde læbe, går du aldrig galt i byen med en lip liner og en lip brush. En lip liner kan påføres først, både til at skabe den perfekte symmetriske læbe og så giver den dig mere kontrol, end hvad en læbestift kan give. Men det er også en smart måde, at forlænge holdbarheden på. En lip brush er en genial måde at påføre læbestiften på, igen fordi det går ind og giver dig langt mere kontrol. Med den rigtige lip brush, kan du også gå ind og gøre læbekanten mere skarp. Jeg foretrækker personligt en flad lip brush, fremfor en rund.


5. For det ultimative resultat, hvis nødvendigt - så afslutter du med at påføre en concealer rundt om læbelinjen. Det giver et skarpt og præcist resultat og så er det en god måde, at fikse de små fejltagelser man måske har begået undervejes. Hvis vi virkelig skal lege med den perfekte røde læbe, kan man også bruge en lysreflekterende concealer som er en smule lysere end din egen hudfarve. Der er jeg personligt rigtig glad for, at bruge Touché Eclat Highlighter Pen fra Yves Saint Laurent. Det giver illusionen af, at dine læber er en smule større og fyldigere.

8ABB32D0-D92C-42A0-8C48-821FE0AD7981.jpg

Personligt er min perfekte røde læbe Armani’s berømte nr. 400 - en af de originale farver, der blev lanceret i deres allerførste læbestift serie Rouge d’Armani og som med tiden er gået hen og blevet ikonisk. Den tekstur som jeg specielt elsker, er Rouge d’Armani Matte, som er et nyere skud på stammen. Den matte version, er en smule mere blå tonet, meget mere pigmenteret og dybere i farven, end den originale. Det er faktisk også den første matte formular, jeg sådan.. virkelig elsker, fordi de har formået at lave den cremet, og så føles den ikke udtørrende eller stram. Normalt har jeg ingen tålmodighed til en matte konsistens, fordi de er alt for ubehagelige. Jeg har det med makeup, ligesom jeg har det med tøj - det skal være komfortabelt. Samtidig er holdbarheden, nok en af de bedste og så bløder den heller ikke ud i de fine linjer.

Armani Maestro nr 400 (neutral undertone), M.A.C Ruby Woo (neutral undertone), YSL Rouge Pur Couture nr 1 (varm undertone), Dior Rouge nr 999 (kold undertone), M.A.C Russian Red (kold undertone), Rouge D’Armani Matte nr 400 (kold undertone).