3 favourite fragrances for summer

Jeg er jo lidt af en duftnørd, hvis jeg selv skal sige det. Jeg elsker at opleve dufte, sådan helt opleve dem, ligesom man oplever alle nye sanseindtryk, fordi de tillader mig at gå igennem hele følelsesregistret. De visuelle billeder det kreere i mit hoved, alt fra minder til inspiration, er altid eventyrlige. For mig er dufte en kunstform i sig selv, en kunstform man virkelig kan personliggøre og det er også en af grundende til, at jeg godt kan lide at investere i parfumer.

Nu hvor solen kommer frem, går der sommer i alle danskere. De farverige kjoler og nederdele bliver købt (nogen er endda taget i brug, selvom graderne måske ikke matcher helt endnu), fregnerne bliver synlige, makeup rutinen bliver friskere og selvfølgelig, skal man også have opdateret sin duft garderobe, det er da logik! Så derfor har jeg tilladt mig, at børste støvet af sommerduftene på min reol og dele mine 3 favoritter, så I forhåbentligt kan blive inspireret. Det er ikke endnu en Chloé eller Marc Jacobs duft som jeg byder ind med, de er alle set før. Mine favoritter er mere niche og eksklusive, hvilket betyder at man bare kan personliggøre dem endnu mere. Chancen for at din veninde eller din moster har præcis den samme duft eller worst case scenario, alle tre dufte - den er minimal. Let’s hit it!

Pivoine Suzhou

Pivoine Suzhou af Armani Privé. 100ml: 995,- Forhandles fysisk i Magasin Lyngby, Kgs. Nytorv og Illum.

Pivoine Suzhou af Armani Privé. 100ml: 995,- Forhandles fysisk i Magasin Lyngby, Kgs. Nytorv og Illum.

Armani Privé er det ypperste indenfor Haute Couture dufte, og de er uden tvivl de mest raffineret og personliggjorte dufte på markedet. Hvis I har læst mit tidligere indlæg om Privé. Læs: Pierre De Lune, Rouge Malachite - vil I også vide at Armani Privé er min første og største rigtige kærlighed, indenfor parfumer. Pivoine Suzhou, er en duft ud af fire dufte fra Le Eaux kollektionen, som alle fire er en fortolkning af naturens overdådige haver. Som man måske kan høre i navnet, er Pivoine Suzhou inspireret af de asiatiske haver - og asien er generelt et sted, hvor Mr. Armani får meget af sin inspiration fra. Pivoine Suzhou er den type duft du fanger i luften, mens du desperat prøver at udpege hvem der har den på, bare så du kan notere navnet ned og løbe til den nærmeste butik. Duften man ikke glemmer, når den først har været en nær. Toppen indebærer saftige noter fra hindbær og mandarin, hjertet er en eksploderende buket af pæoner og rose, mens bunden er bygget på sødme og sensualitet med hjælp fra Patchouli og Amber. Det er en forfriskende let og balsamerede duft, men med karakter nok til at være unik og tidsløs. Den er elegant, utrolig feminin og kan både tages fra dag på kontor til aften på cocktail bar. Det er en crowd pleaser, et garanteret hit og det er den duft jeg har fået næsten alle mine veninder på!

Gardenia Rattan

Gardenia Rattan   af Aerin. 50ml: 820,- 100ml: 1145,- Forhandles fysisk og online i Magasin.

Gardenia Rattan af Aerin. 50ml: 820,- 100ml: 1145,- Forhandles fysisk og online i Magasin.

Aerin - barnebarn til Estée Lauder, har også sit bud på en eksklusiv duft kollektion. En kollektion, med forholdsvis lette, simple og florale dufte og størstedelen af dem, ville egentlig være passende til foråret og sommeren. Mange af Aerin’s dufte er skabt, med henblik på minder fra hendes barndom, specifikt med hendes farmor Estée. Ud af alle Aerin duftene, banker mit hjerte specielt for Gardenia Rattan. Top noterne er syntetiske hav noter og pæoner, hav noterne giver duften en beachy vibe, dog bliver pæonerne overdøvet af gardenia og tuberose i hjertet, som er de dominerende blomster noter i parfumen. Tuberosen er med til at give duften en cremet tone, som næsten bliver “skin-like”, med musk og amber i bunden som binder duften og gør den jordnær og varm. Jeg læste at en person beskrev duften som “sommer på flaske” og det er egentlig den mest akkurate måde for mig, at få jer til at visualisere duften. Gardenia Rattan er en legende floral duft, der skal bæres, med den helt perfekte blomstrede sommerkjole, mens man cykler ned af København’s gader med vin og jordbær i cykelkurven, for at mødes med sin kærlighed i Frederiksberg have.

Pomélo Paradis

Pomélo Paradis   af Atelier Cologne. Pris: 30ml: 450,- 100ml: 820,- 200ml: 1230,- Forhandles fysisk i Illum.

Pomélo Paradis af Atelier Cologne. Pris: 30ml: 450,- 100ml: 820,- 200ml: 1230,- Forhandles fysisk i Illum.

Atelier Cologne er den fineste kærlighedshistorie, mellem to franskmænd der mødtes og forelskede sig i den forstryllende storby New York. Deres kærlighed blev bygget op på, at de begge havde en passion for cologne. Hele konceptet bag deres dufte, er en moderne nyfortolkning af den aller første Eau De Cologne som var kreeret i 1709 af en italiensk parfumør. Atelier Cologne havde i sinde, at lave en cologne med mere karakter og intensitet, end set før og de har de gjort, kaldet Cologne Absolue. Alle duftene, indeholder en individuel og ofte romantisk historiefortælling. Ud af de mange skønne dufte Atelier Cologne byder på, er Pomélo Paradis min personlige favorit. Den er så opløftende, at man ikke kan andet, end at blive glad! Stjerne ingredienserne består af pink grapefrugt fra Florida, mandarin fra Italien og vetiver fra Haiti. Det er en autentisk og rig duft, den er helt og aldeles sin egen. De fleste citrus dufte kan ofte blive for syntetiske og skarpe - Pomélo Paradis har ingen syntetisk fornemmelse men derimod den helt rigtig kombination af det søde, det sprudlende og det saftige.