MUSICAL GENIUSES

james-vincent-mcmorrow

Lad os snak lidt om min absolut favorit musikere eller som jeg beskriver dem - "musikalske genier": Magiske Keaton Henson, skal jeg faktisk til London og se live i November. Han er en ret interessant musiker, fordi hans tekster er drevet af traditionelt poesi og han er nemlig også poet. Han lider af scene skræk, angst og så er han også meget introverted, derfor er han ikke fan af live performances og gør det sjældent. Når han smider et nyt album på gaden, består hans tourné faktisk kun af 4 koncerter. Så er der Bon Iver og Volcano Choir - deres front face / vokalist er faktisk den samme mand, nemlig Justin Vernon. Jeg har haft æren af at møde Vernon og han er et af de rareste og roligste mennesker, som jeg nogensinde har stødt på. Bon Iver er også en af mine helt store indflydelser og klart den musik, som jeg finder mest terapeutisk.

Dette ville ikke være en Top 5 liste, hvis jeg heller ikke inkluderet Mumford & Sons. Jeg har været fan af de 4 britiske knægte i utrolig lang tid, faktisk før de blev så overdrevet succesfulde. Deres ældre albums er præget af en lækker Banjo som giver dem en fed folk rock vibe, men på deres seneste album har de smidt banjoen væk og erstattet den med en sindssyg lækker elektronisk guitar, som kun komplimentere deres intense udtryk og selvom deres nye lyd er en smule anderledes, end hvad man normalt ville sammenligne med Mumford & Sons, så er jeg stadigvæk stor fan. Sidst men ikke mindst, så har vi James Vincent McMorrow som er en smuk irsk singer/songwriter. Selvom hans musik bliver beskrevet som ‘folk’ så siger han selv, at han aldrig nogensinde har gået efter at blive associeret som en folk musiker og at han bare bikser noget sammen, som han synes er fedt. Han beskriver også sjældent meningen bag hans sange, for han synes selv at musik er så individuelt og selvom en sang kan betyde noget bestemt for ham, kan den betyde noget helt modsat for en anden person. Han er pretty fucking cool. Jeg håber I nyder mine 5 favorit mandelige musikere som jeg personligt synes er musikalske genier - enjoy!

1. Keaton Henson - The River 2. Bon Iver - Re: Stacks 3. Volcano Choir - Byegone 4. Mumford & Sons - Snake Eyes 5. James Vincent McMorrow - From The Woods

"I have this hatred yet it burns inside. Am I to die for all my fucking pride."

__________________